Utomhusbelysning

Här hittar du ett stort sortiment av Utomhusbelysning till bra priser.

 

Ginger golvlampa

Ginger golvlampa
7 595 kr

Outdoor Vägglampa

Outdoor Vägglampa
5 095 kr

Utomhusbelysning Homefield Pendant 360

Utomhusbelysning Homefield Pendant 360
4 995 kr

Begawan 27 semi flush Vägglampa

Begawan 27 semi flush Vägglampa
4 695 kr

Ginger Vägglampa

Ginger Vägglampa
4 595 kr

Ginger Bordslampa

Ginger Bordslampa
4 295 kr

Vera Utomhuslampa Grå

Vera Utomhuslampa Grå
4 100 kr

Brent traditional Vägglampa

Brent traditional Vägglampa
4 058 kr

Brent traditional Vägglampa

Brent traditional Vägglampa
4 058 kr

Brent traditional Vägglampa

Brent traditional Vägglampa
4 058 kr

Brent traditional Vägglampa

Brent traditional Vägglampa
4 058 kr

Carré LED pelare

Carré LED pelare
3 695 kr

Carré LED pelare

Carré LED pelare
3 695 kr

Puzzle utomhusbelysning

Puzzle utomhusbelysning
3 501 kr

Carré LED Vägglampa

Carré LED Vägglampa
3 495 kr

Carré LED Vägglampa

Carré LED Vägglampa
3 495 kr

Montparnasse Taklampa

Montparnasse Taklampa
3 495 kr

Utomhusbelysning Cabin Wall

Utomhusbelysning Cabin Wall
3 495 kr
 

Utomhusbelysning

Intresset för hus och hem är större än någonsin idag. Vi är många som lägger både energi och pengar på att skapa ett så vackert och inbjudande hem som möjligt. Och till hemmet hör förstås också utomhusmiljön. Är man husägare är det lika självklart att ha en vacker trädgård, och kanske i synnerhet en välkomnande och inbjudande entré. Vi kan också se en tydlig trend av att vi inreder allt mer utomhus, och låter både uteplatser, altaner och balkonger bli mer ombonade och rumslika.

Idag är det inte bara en klassisk trädgårdsgrupp som ställs ute på gräsmattan, utan vi möblerar ute med både soffor, vilstolar, sidobord och allt annat vi kan behöva för ett praktiskt och skönt utomhusliv under sommaren. Vad många kanske inte tänker på är att vi inomhus kan påverka stämning och atmosfär med hjälp av belysning. Vi tänder ju inte bara lampor för att se bättre, utan också för att göra rummet mysigare, eller för att belysa någon speciell detalj.

Och om man vill ha en riktigt vacker och trivsam utomhusmiljö behöver man tänka på belysning även här. De flesta har förmodligen en utelampa vid entrédörren, men så mycket mer brukar det inte vara. Denna lampa kan sägas motsvara taklampan i hallen, och det finns nog inte många som skulle kunna tänka sig att leva med bara en enda lampa inne i bostaden. Så för att få ut det mesta av trädgård och uteplatser är det dags att ta tag i det här med belysningen utomhus. Det är, som sagt, lätt att glömma bort utomhusbelysningen, men det är ju faktiskt en belysning som har en både praktisk och dekorativ funktion. För det första ger en genomtänkt utomhusbelysning en trygghet när mörkret faller, och det är också en säkerhetsfråga, eftersom det är lätt att snubbla och skada sig om man inte ser var man går. Har du bra belysning i trädgården är det inte så frestande för ovälkomna gäster att ta sig dit, och om någon kommer kan du se det tack vare belysningen. Men belysning som sätts upp på ett genomtänkt sätt kan också lyfta fram det bästa av ditt hus och din trädgård och bli ett stort lyft för helheten.

Planera din ljussättning Innan du ger dig ut och letar efter den snyggaste utomhusbelysningen är det bra om du går runt i din trädgård och funderar på vad du vill belysa, och vilka områden som behöver bättre ljus. Sätt ljus på de delar av din trädgård som du tycker är extra vackra, och låt det mindre fina döljas i mörker. Utomhusbelysning finns i många olika former, som exempelvis vägglampor, markbelysning, fasadbelysning, pollare och lyktstolpar. Du kan få belysning på olika nivåer, och du kan rikta ljuset mot det du vill sätta fokus på. Man brukar säga att ljussättningen är en viktig del av inredningen i ett rum, och att olika sätt att belysa skapar olika känsla i rummet. Och precis så är det också utomhus. Att, till exempel, sätta en uppåtriktad spotlight nedanför ett stort, vackert träd, ger en helt annan känsla än om man sätter en lyktstolpe framför trädet, så att det bara blir en allmänbelysning.

Det finns många spännande sätt att ljussätta utomhus, och det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna. Och du kan tänka på ungefär samma sätt som du gör inne, eftersom det finns utomhuslampor som motsvarar de flesta lampor vi har inomhus. En taklampa ger ett allmänljus ute precis som inne, medan en vägglampa både kan lysa upp en trapp eller altan på samma sätt, eller ge mer mysbelysning beroende på hur man placerar armaturen. Lyktstolpar är ett ganska klassiskt alternativ för belysning i trädgården, medan golvbelysning och markbelysning ger en helt ny dimension till ljus i trädgården. med pollare kan du lysa upp en trädgårdsgång, visa vägen till växthuset eller helt enkelt bara placera dem så att de drar blickarna åt ett speciellt håll. Pollare är ett bra alternativ om du vill ha en lite mjukare och rundare belysning eftersom de sitter på en behaglig höjd. Ljuset från en pollare sprids inte över lika stor yta som ljuset från en lyktstolpe, eftersom den senare sitter betydligt högre upp. Men, med pollare får du ett mer stämningsfullt ljus, som ändå lyser upp stigar och gångar på ett bra sätt.

Att ljussätta med spotlights är ett bra sätt att få riktat ljus om man vill belysa speciella föremål eller platser. Spotlights har blivit mycket populära inomhus, där man kan ha dem en och en, eller flera som är sammankopplade. På precis samma sätt ser det ut med belysning utomhus. Spotlights för utomhus bruk ger dig möjlighet att verkligen sätta fokus på en blomma, en plantering eller snygga detaljer på husets fasad, för att bara nämna några exempel. Markspots som ger ett uppåtriktat sken skapar en alldeles speciell atmosfär, och fungerar utmärkt både på uteplatsen och ute i trädgården. Det finns också trädgårdsspotlights som sitter på ett markspjut som du sticker ner i marken, där du kan reglera spotlighten som du vill. Dessa passar alldeles utmärkt för att belysa ett stort träd underifrån till exempel.

Låt en fackman installera Alla installationer med starkström ska göras av en behörig fackman. Denna typ av belysning får du alltså inte installera själv om du inte är utbildad elektriker. Man får installera viss lättare belysning själv om man vet hur man ska gå till väga för att utföra ett säkert jobb. Men, är du det minsta tveksam är det alltid bättre att låta en fackman utföra jobbet, även i de fall när det är tillåtet att göra det själv.

Du kan också skaffa utomhusbelysning som inte behöver kopplas till elnätet alls, och som du därför själv kan installera var du vill. Det handlar om belysning som drivs med solceller, och som fungerar överallt i trädgården, även om du inte har elledningar i närheten. Solcellslampor ger oftast inte ett lika starkt sken som en elektrisk belysning, men som stämningsbelysning passar de utmärkt. Och eftersom du bara placerar ut lamporna där du vill ha dem, utan särskild installation, kan de lätt flyttas runt om du vill förändra atmosfären i trädgården.