Hem » Solstolar
 

Solstolar

 
 

Cruise Lounge solstol

Cruise Lounge solstol
11 195 kr

Cruise Lounge solstol

Cruise Lounge solstol
9 295 kr

Cruise Lounge solstol

Cruise Lounge solstol
6 595 kr

Cruise Lounge solstol

Cruise Lounge solstol
6 595 kr

Cruise Lounge solstol

Cruise Lounge solstol
6 595 kr

Solstol 2-sits RELAX Svart

Solstol 2-sits RELAX Svart
2 709 kr

Solstol 2-sits RELAX Grå

Solstol 2-sits RELAX Grå
2 709 kr

Futura Solstol Obsidian

Futura Solstol Obsidian
2 622 kr

Futura Solstol Ecume

Futura Solstol Ecume
2 315 kr

Solstol RELAX Svart

Solstol RELAX Svart
1 677 kr

Solstol RELAX Grå

Solstol RELAX Grå
1 677 kr

Transabed Duo Solstol Ecume

Transabed Duo Solstol Ecume
1 605 kr

Transabed Duo Solstol Moss

Transabed Duo Solstol Moss
1 441 kr

Fiesta solstol

Fiesta solstol
1 390 kr

Solstol Nät

Solstol Nät
543 kr

Solstol Nät

Solstol Nät
543 kr

Solstol Nät Fjäder Turkos

Solstol Nät Fjäder Turkos
463 kr

Solstol Svart

Solstol Svart
410 kr
 

Solstolar

Sommar och sol, det är verkligen två saker som hör ihop. När vi, under kalla och mörka vinterdagar, drömmer om sommaren så är det knappast de grå och regniga dagarna vi har i tankarna. Får man önska och drömma består sommaren bara av sol och värme. Sol och värme som vi vill ta vara på så bra som möjligt.

Har man en trädgård, eller bara en egen liten plätt utomhus är det självklart att man vill ha en stol och ett litet bord, så att man kan njuta av frukost ute i morgonsolen. Finns det plats är det många som möblerar för flera olika ändamål, så att man både kan äta, fika och umgås ute. Tillåter vädret tillbringar man gärna all vaken tid utomhus, och med bra möbler blir det förstås både mysigare och enklare.

Eftersom den svenska sommaren är så kort, älskar vi att sola och bada, vilket väl kanske är de aktiviteter de flesta skulle ge till svar om vi frågade vad de helst gör på sommaren. Visst kan man bre ut en filt på marken och lägga sig på när man ska sola, men det är inte särskilt bekvämt, och sessionen i solen skulle förmodligen inte bli särskilt lång. Med en bekväm solstol kan du njuta av solen, så länge du vill. Och du kan naturligtvis dra med dig stolen in i skuggan när du fått nog, eftersom de flesta solstolar också fungerar utmärkt som vilstolar.

Många av solstolarna är ställbara så att du själv kan välja hur du vill sitta, och vissa går att ställa in så att du till och med kan ligga och sola. Vill du kunna sola ryggen är kanske en solsäng lämpligare än en solstol, eftersom du behöver kunna ligga på mage, vilket givetvis kan vara svårt i en stol.

Många modeller av solstolar
Den solstol som tankarna först landar på när man talar om denna typ av utemöbler är nog Baden-Baden. Denna solstol har funnits i våra trädgårdar i många årtionden, och var en av de första ställbara stolarna som marknaden kunder erbjuda. Men, långt före Baden- Baden stolen kom den klassiska, fällbara solstolen som består av en ram i trä, och ett tygstycke som nästan ser ut som en hängmatta.

Denna stol är, trots sin enkelhet, mycket bekväm att sitta i, men den kan ibland orsaka lite problem när man ska fälla upp den. Så mycket problem att just denna modell av solstol blivit en återkommande klassiker i filmer, revyer och andra komiska sammanhang. Nu är den inte så svår att hantera som elaka tungor vill göra gällande, och att den fortfarande finns med i utbudet av solstolar säger en hel del om stolens popularitet. Hopfälld blir den helt platt och mycket lätt att ta med, så detta är en solstol som lämpar sig alldeles ypperligt för att ta med till stranden. Idag finns denna modell också i helt underhållsfria material, med en stomme av aluminium och sits av textilene. Detta är material som tål väder och vind, så du kan låta stolen stå ute i alla väder utan att den tar skada. Dessa material finns också i en rad andra modeller av utemöbler, både solstolar och stolar och fåtöljer för andra ändamål. Även Baden-Baden finns numera med aluminiumstomme och textilenesits, vilket betyder att man inte behöver ha en extra dyna till stolen. Den ursprungliga modellen av denna stol har en mer, eller mindre, tjock dyna som gör det behagligt att sitta och sola under en längre tid. Men dessa dynor måste man förstås ta in om det väntas regn eftersom det tar mycket lång tid innan de torkar, och de blir dessutom förstörda om de blir liggande länge ute i regnet. De nyare konstmaterialen har blivit oerhört populära i alla typer av trädgårdsmöbler, tack vare att de är tåliga och kan lämnas ute och att de inte heller kräver någon form av underhåll.

Dessa två, ovan nämnda, modeller av solstolar är kanske de mest kända, men det finns ett stort och varierat utbud av stolar som passar bra för solbad. Vissa är enklare och mindre och andra mer avancerade och påkostade modeller. Vill du ha en solstol som du lätt kan ta med till stranden eller till sommarstugan, är det smartast att välja en stol som går att fälla ihop, och som är tillverkad i ett lätt material. Ska stolen bara användas hemma på altanen eller uteplatsen kan du förstås kosta på dig en riktigt lyxig däckstol eller en kombinerad solstol och solsäng. Vilken typ av solstol man väljer är helt och hållet en fråga om tycke och smak, men naturligtvis också hur man vill använda sin stol. Ofta kan gränserna mellan solstolar, vilstolar, däckstolar och solsängar också vara lite flytande, så kanske hittar du din bästa solstol i kategorin solsängar eller vilstolar. Det hela är ju som sagt en smakfråga, och endast du vet hur du sitter, eller ligger, bäst när du solar.

Köpa solstolar online
Ibland är det bråttom att få tag på en solstol, och ibland har man tid att vänta och välja tills den bästa dyker upp. Men, om du snabbt vill få en bra överblick över det stora sortimentet kan du titta här på nätet. Här finns det största utbudet, och du ser det samlat på ett ställe. Det gör att du mycket snabbare kan hitta din favorit, än om du ska ta dig runt till olika butiker för att titta på deras lokala utbud. Att köpa solstolar på nätet ger dig alltså möjlighet att hitta din favoritstol även om du har bråttom. Och så fort du har bestämt dig klickar du hem din stol, och får den levererad hem till dörren. Men, det är inte bara om du vill ha den rätta solstolen snabbt som det lönar sig att handla via nätet. Här har du nämligen också stora chanser att köpa solstolar till det bästa priset. Du kan enkelt jämföra priser, och ofta finns det också fördelaktiga kampanjer som låter dig köpa din solstol till ett riktigt bra pris.