Flatscreenpanel

Här hittar du ett stort sortiment av Flatscreenpaneler till bra priser.

 
 
Inga produkter just nu.
 

Flatscreenpanel

Man brukar säga att det där med att inreda ett hem är så mycket mer än att bara ställa in de viktigaste möblerna i ett rum. Och visst är det så, att det krävs både andra möbler och inredningsdetaljer för att få ett inbjudande och fungerande hem. Men, det där med vad som är basmöbler ändras över tid, och idag har de flesta betydligt fler saker som anses oumbärliga, om man jämför med hur det såg ut för 40 - 50 år sedan. Utvecklingen går framåt i rask takt och det gäller inte minst teknik och elektronik. I mitten av förra århundradet hade inte alla en vanlig tv, men några årtionden senare räknades tv-apparaten in bland de där möblerna som var nödvändiga i ett fungerande hem. Det var på den tiden an ganska skrymmande möbel, trots att själva tv-rutan var av mycket begränsad storlek.

Idag har vi jättestora skärmar, men tack vare att de numera är platta tar de inte speciellt stor plats. Och med den snabba utvecklingen av tv-apparater, musikanläggningar, datorer och liknande ställs också helt nya krav på förvaringsmöbler för dessa prylar. De första tv-apparaterna, till exempel, stod ofta på egna ben, och var alltså en hel möbel i sig. Ganska snart kunde man dock köpa tv-apparater utan ben, och då kom efterfrågan på snygga och praktiska tv-bänkar. När tv:n så småningom kompletterades med video- och dvd-spelare och tv-spelskonsoler blev kraven på tv-bänken större, eftersom den också skulle rymma diverse dosor och boxar. Idag när tv- skärmarna blivit platta, känns den gamla tv-bänken onödigt klumpig, och den ger inte längre så mycket funktion i förhållande till den yta den tar upp. Idag är det helt andra möbler som ses som nödvändiga, och den som vill ha ett snyggt och städat tv-rum, utan ett ormbo av sladdar, och med tv-skärmen på perfekt höjd satsar på en flatscreenpanel.

Vad är en flatscreenpanel?
Flatscreenpanelen är en relativt ny möbel och alla har ännu inte upptäckt den. En vanlig, klassisk, tv-möbel kan man hitta i varje möbelvaruhus, men flatscreenpanelen har ännu inte hittat ut till den stora allmänheten denna väg. Flatscreenpanelen är en tv-möbel som du kan använda för att sätta upp tvn på lagom höjd, och samtidigt gömma undan alla sladdar på ett smart och snyggt sätt. Panelen kan bestå av en skiva med kanaler på baksidan, eller vara formad som en tunn låda där du drar sladdarna genom lådan på baksidan. Själva panelen ger dig en ren och diskret bakgrund till tv-skärmen och du slipper störande moment som kan uppstå när man stället tvn på en bänk. Panelen kan vara utformad på olika sätt, och det är vanligt med fack och hyllor bakom, eller vid sidorna, som ger praktisk förvaring för diverse prylar som används tillsammans med tvn, som cd-skivor, fodral och fjärrkontroller. En flatscreenpanel ger dig möjligheten att trolla bort oönskade prylar, men ändå ha dem lätt tillgängliga, och på så sätt få ett vardagsrum eller tv-rum som ger ett snyggt och städat intryck.

Vad använder man en flatscreenpanel till?
Man kan säga att flatscreenpanelen används på samma sätt som man använde en tv-bänk till den gamla tjock-tvn. Men istället för en stor och skrymmande möbel med en lika skrymmande tv-apparat på, blir panelen med sin platta tv en enhet med rummet. En flatscreenpanel är också ett enkelt sätt att montera tv-skärmen på väggen. Du behöver inte göra hål i väggen för att skruva upp din tv, eftersom du fäster den på själva panelen. Väljer du en panel med fack bakom panelen har du praktisk förvaring för allt från filmer och böcker till fjärrkontroller och andra småprylar. Du får en både snygg och praktisk lösning, och ett rum som är betydligt mer lättstädat än om alla prylar ligger slängda överallt. Och eftersom panelen låter dig gömma undan alla sladdar får du helt enkelt en snygg bakgrund till din platt-tv. Flatscreenpaneler finns i olika utföranden och du kan, till exempel, välja om du vill ha en vit panel, eller om du hellre vill ha en panel i något vackert träslag, som valnöt, ek, björk eller lönn, bakom din tv.

Panelerna finns i olika modeller, med eller utan förvaringsfack, i olika material och naturligtvis i olika storlekar för att passa alla tv-skärmar. Eftersom det inte hunnit komma ett så stort utbud av flatscreenpaneler ute i den vanliga möbelhandeln rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här kan du se i stort sett hela sortimentet och det är dessutom samlat på ett ställe. Du kan jämföra de olika modellerna för att hitta en panel som passar dig. Det går inte att ge några allmänna råd om vilken panel du ska välja. Det är helt och hållet en fråga om tycke och smak. Fundera på vad du vill ha ut av din panel och tänk på om du vill kunna använda den också som förvaring. Det är nämligen inte alla paneler som har förvaringsfack vid sidorna. Men, möjlighet att gömma undan sladdarna får du vilken panel du än väljer. Kanske vill du kombinera din flatscreenpanel med någon annan form av tv-möbel och du är du kanske inte i behov av de där förvaringsfacken bakom panelen. Det är helt enkelt dina egna behov och önskemål som ska styra ditt val av flatscreenpanel.

En tv är ett självklart inslag i de flesta hem. Med platt-tvn fick vi helt nya möjligheter att möblera, eftersom tvn inte längre tog upp en betydande plats i rummet, trots att många nu väljer en betydligt större skärm. En platt tv kan man skjuta in mot väggen så att den knappt tar någon plats alls. Kan man få upp den på väggen är förstås ännu mer vunnet. Men, det är inte alltid så lätt att skruva upp en tv på väggen. Då är det ofta betydligt enklare att fästa upp en flatscreenpanel som du sedan fäster tvn på så att den sitter säkert. När man ska hänga upp tyngre saker på väggen behöver man veta vilket material som finns i väggarna, och i vissa fall också var det finns reglar att skruva i.