Grilltips inför grillsäsongen

Nu går det undan, våren är på väg och värmen kommer smygande på oss. Fåglarna börjar kvittra, kossorna släpps glada ut på bete och vi människor tar fram våra utemöbler igen, efter den långa vintern. Så fort värmen kommit igång är det många som vill börja grilla. Det hör både till vår, sommar och höst. Säg den som inte uppskattar att sitta ute i sin trädgård en lugn och skön kväll och få grillat på menyn. Du kan i princip grilla vad du vill, allt från tjocka biffar till halloumi. Varför inte göra grillspett med det du tycker bäst om. Göra en dressing och sallad till och dricka något gott. Bara tanken på det gör att det saftas i munnen.

Exempel på grillade rätter

Fisk i folie med flera sorters grönsaker och kryddor är otroligt gott. Innan färskpotatisen har kommit går det bra med mandelpotatis ett någon annan sort. Barn brukar älska att få en grillad korv med bröd, för det känns lite som en picknick. Grönsaker i folie är också väldigt gott och det passar bra till en rejäl köttbit om man nu äter kött.

Det som är bra med grillad mat är att det går att tillaga både kött, fisk, vegetariska rätter och grönsaker. Därför är råvaror inpackade i folie ett perfekt sätt att få alla nöjda. Utifrån dessa kan du och dina vänner välja kött, korv eller en vegetarisk grillrätt bredvid.

Nybakat bröd

Extra gott blir det om det finns en korg på bordet med hembakat bröd som passar till alla rätterna. Istället för vanligt bordsmargarin kan du smaksätta margarinet med till exempel vitlök eller någon annan krydda och då blir det ännu godare.

Att grilla är något man gärna gör tillsammans med familj eller vänner. Man hinner umgås medan maten ligger på grillen och är det varmt ute kan man sitta ute länge på kvällen, för grillad mat ska man inte bara slänga i sig.