Trädgårdsbord

 
 

Dk3 Jewel table Oil oak, Raw brass 160 cm

Dk3 Jewel table Oil oak, Raw brass 160 cm
62 295 kr

Dk3 Jewel table Oil oak, Raw brass 140 cm

Dk3 Jewel table Oil oak, Raw brass 140 cm
58 995 kr

Dk3 5 table walnut 300 cm

Dk3 5 table walnut 300 cm
52 295 kr

Dk3 5 table walnut 280 cm

Dk3 5 table walnut 280 cm
49 195 kr

Dk3 Shaker table 300 cm

Dk3 Shaker table 300 cm
48 595 kr

Dk3 5 table walnut 260 cm

Dk3 5 table walnut 260 cm
46 095 kr

Dk3 Shaker table 250 cm

Dk3 Shaker table 250 cm
42 295 kr

Ethimo Cronos bord - Teak

Ethimo Cronos bord - Teak
41 090 kr

Dk3 Jewel table Oil oak, Black 160 cm

Dk3 Jewel table Oil oak, Black 160 cm
35 795 kr

Dk3 Jewel table Walnut, Black 160 cm

Dk3 Jewel table Walnut, Black 160 cm
35 795 kr

Dk3 Shaker table 203 cm

Dk3 Shaker table 203 cm
35 795 kr

Dk3 5 table walnut 240 cm

Dk3 5 table walnut 240 cm
34 795 kr

Dk3 Jewel table Oil oak, Black 140 cm

Dk3 Jewel table Oil oak, Black 140 cm
34 695 kr

Dk3 Jewel table Walnut, Black 140 cm

Dk3 Jewel table Walnut, Black 140 cm
34 695 kr

MUUBS Rockefeller bord - Grå m. teak ben 270 cm

MUUBS Rockefeller bord - Grå m. teak ben 270 cm
33 795 kr

Dk3 5 table walnut 220 cm

Dk3 5 table walnut 220 cm
33 095 kr

Dk3 Shaker table 140 cm

Dk3 Shaker table 140 cm
32 895 kr

Dk3 5 table walnut 200 cm

Dk3 5 table walnut 200 cm
32 095 kr
 

Trädgårdsbord

Vad är det du drömmer om då du, under mörka kalla vinterdagar, tänker på sommaren? Förmodligen handlar drömmarna om att kunna gå ut utan att först sätta på sig en massa kläder. Och att flytta ut en del av vardagsaktiviteterna i friska luften. Vare sig man har en egen trädgård eller en balkong är det underbart att kunna inta frukosten eller eftermiddagsfikat ute i solskenet. För att kunna ta vara på den underbara sommaren så bra som möjligt behöver vi ha någonstans att sätta oss, och ställa undan våra prylar. Trädgårdsmöbler är ett måste och man får förstås anpassa möblerna efter det utrymme man har. Har du en liten balkong får du leta efter dina utemöbler i det speciella utbudet av balkongmöbler, där det finns gott om nätta möbler som inte tar så mycket plats. Om balkongen ligger skyddat kan du givetvis också möblera med vanliga stolar, som du kan flytta mellan bostad och balkong efter behov. Är balkongen väldigt trång kan det vara smart att kombinera stolarna med ett så kallat balkongbord, som du hänger över balkongräcket. På så sätt får du ett bord som inte tar någon plats alls på golvet, men som ändå ger ganska bra avställningsmöjligheter. Bordet kan fällas ner när det inte används, och fungerar utmärkt som bord för frukosten eller en kopp kaffe. Men, har du plats är det förstås mer praktiskt med ett fristående trädgårdsbord, som du kan flytta runt efter behov, och som kan fungera både som matbord och avställningsyta.

Men, alla som har en egen trädgård, en altan eller en rymlig balkong, kan välja ur ett betydligt större sortiment av trädgårdsbord och andra utemöbler. Ofta lägger vi kanske mest fokus på stolar och fåtöljer. Och det är klart att man vill ha både funktionella och bekväma stolar, när man ska sitta ute och njuta av den svenska sommaren. Men, det betyder inte att man ska nöja sig med ett bord, vilket som helst. Det finns massor av olika trädgårdsbord, i modeller och material som lämpar sig för olika ändamål.

Hur vill du använda ditt trädgårdsbord? Traditionellt har vi ställt ut en grupp trädgårdsmöbler på gräsmattan. En grupp bestående av ett bord och några stolar. Kanske också en soffa som ersätter en del av stolarna. Dessa bord är ofta gjorda för att kunna fylla olika funktioner, och fungerar ofta ganska bra både till eftermiddagskaffet och grillmiddagen. Men ofta känner man att bordet kanske inte är helt perfekt för något av tillfällena, även om det fungerar. Har du bara plats för en enda trädgårdsgrupp ska du givetvis satsa på sådana möbler, så att du har någonstans att sitta när du vill ta vara på sommaren. Har du möjlighet att inreda flera uteplatser kan det vara bra att satsa på lite olika möbler. Kanske en enklare grupp med några stolar och ett mindre bord, för frukosten. Att sitta ute i morgonsolen och äta frukost är ett av de bästa sätten att ta vara på semesterdagarna, och det ger en fantastisk start på dagen. Till denna plats behöver du kanske inte mer än ett mindre trädgårdsbord, som ett cafébord eller liknande.

På altanen eller uteplatsen vill du förmodligen kunna duka upp till grillkvällar med familj och vänner, och det är förmodligen också här du bjuder på eftermiddagskaffet. Här behövs därför ett större bord, och helst ett bord som har en höjd som ger en behaglig sittställning när man ska äta. Ett matbord för trädgården helt enkelt. Vi ser en tydlig trend idag mot allt mer inredda uteplatser, vilket förstås också ställer andra krav på de utemöbler vi vill använda. Om de flesta trädgårdsmöbler tidigare bestod av kompletta grupper med ett bord och stolar, kan vi idag hitta massor av bord, stolar och andra möbler som man kan köpa separat och kombinera ihop efter tycke och smak. Du behöver, med andra ord, inte köpa en hel möbelgrupp om du vill ha ett bra trädgårdsbord. Nej, då är det faktiskt bättre att titta efter just ett trädgårdsbord, och välja ett bord som verkligen motsvarar dina krav och önskemål. När du har hittat det perfekta bordet för ändamålet kan du komplettera med de stolar du vill ha om det behövs. Men alla bord måste inte ingå i en möbelgrupp. Precis som inomhus kan man också möblera med udda bord, som sidobord och avlastningsbord på uteplatsen.

Avlastningsbord kan till och med ha en större uppgift att fylla ute än inne, där vi ändå ofta har skåp och lådor att förvara prylarna i. om du gillar att grilla, till exempel, behöver du kanske mer än ett bord på uteplatsen. Matbordet är en självklarhet, eftersom man givetvis vill avnjuta det grillade utomhus. Men, här kan det också vara praktiskt med ett bord som fungerar som avlastningsbord, och kanske rent av som köksbänk, så att du kan tillreda sallader och annat tillbehör ute, eller använda bordet som serveringsbord.

Men ett trädgårdsbord kan också vara ett litet sidobord, där du kan ställa glaset eller lägga ifrån dig boken, när du sitter ute i det gröna. Ett litet bord som fungerar på samma sätt som soffbordet, eller sidobordet i vardagsrummet, och tjänar som avställningsyta för allehanda små prylar. Eftersom vi flyttar ut en stor del av vårt vardagsliv under de där ljuvliga sommarmånaderna behöver vi också bord och andra möbler som fungerar på ungefär samma sätt som inomhus.

Trädgårdsbord handlar alltså inte bara om matbord, eller bord där hela familjen sitter bra för att äta eller fika. Precis som inne kan, och behöver, man möblera olika för olika ändamål. Kanske kan frukostmöbeln vara en mindre grupp med ett runt bord, medan man behöver ha ett betydligt större bord för lunch och middag. Och även utomhus har vi behov av udda bord, som avställningsyta, eller för att få plats med en blomsterdekoration, till exempel.

Här på nätet kan du hitta ett stort och varierat utbud av trädgårdsbord. Här kan du hitta bord som motsvarar alla dina krav och önskemål, både då det gäller funktion och design. Dessutom kan du köpa trädgårdsbord här året om.